Ελσίνκι, Τάμπερε, Βάασα, Όουλου, Χαπαράντα, Χωριό του Άγιου Βασίλη, Φάρμα Ταράνδων Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Φωτογραφίες:

Περιγραφή:

Φινλανδία, Σουηδία Λαπωνία! 8 ημέρες αεροπορικώς από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με Ημιδιατροφή, βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, κ.ά. Μεταφορές και ξεναγήσεις σε Ελσίνκι, Τάμπερε, Βάασα, Όουλου, Χαπαράντα, Χωριό του Άγιου Βασίλη, Φάρμα Ταράνδων, "Σαφάρι" με Snowmobiles, Πάρκο Άγριας Ζωής.

από 2450€ ανά άτομο
(τελική τιμή με όλους τους φόρους)


Αναχωρήσεις:

Αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

 • 21 και 28 Δεκεμβρίου για 8 ημέρες - 7 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ελσίνκι. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον λουθηρανικό Καθεδρικό ναό, το Πανεπιστήμιο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την περίφημη Εκκλησία των Βράχων, το μνημείο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους, το νέο κτίριο της Όπερας και το Ολυμπιακό Στάδιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για την Φινλανδική πόλη και λιμάνι Βάασα (Vaasa), που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της παραλιακής περιοχής του Βοθνικού κόλπου, στη δυτική ακτή της χώρας. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε (Tampere), που είναι κτισμένο ανάμεσα σε δύο λίμνες, τη Νασιγιάρβι και την Πουχαγιάρβι. Μετά τη σύντομη παραμονή μας στην πόλη, θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Βάασα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Η σημερινή μας πανέμορφη διαδρομή προς τον βορρά, θα μας οδηγήσει αρχικά στην Φινλανδική πόλη Όουλου, την τέταρτη μεγαλύτερη της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες βόρειες πόλεις του κόσμου. Όουλου στη γλώσσα των Σάαμι, δηλαδή των Λαπώνων, σημαίνει "νερό πλημμύρας". Η πόλη βρίσκεται στο στόμιο του ποταμού Οουλουγιόκι και αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της Φινλανδίας. Συνεχίζουμε για τις συνοριακές πόλεις Τόρνιο και Χαπαράντα, που στο παρελθόν υπήρξαν μια ενιαία πόλη, όμως στις αρχές του 19ου αιώνα χωρίστηκαν από τους Ρώσους, όταν ο ποταμός Τόρνιο ορίστηκε ως φυσικό σύνορο των δύο χωρών - της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Σουηδική πόλη Χαπαράντα. Δείπνο και στη συνέχεια θα βγούμε για "το κυνήγι του Βορείου Σέλαος" (Aurora Borealis). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Μια ολοήμερη εκδρομή γεμάτη εμπειρίες μας περιμένει σήμερα. Φθάνοντας στο Ροβανιέμι θα επισκεφθούμε το πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη και θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Στη συνέχεια, κινούμενοι με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού) πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος, θα φθάσουμε σε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων, την οποία επισκεφθούμε και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.
Άλλη μια συναρπαστική μέρα μας περιμένει σήμερα, μια εκπληκτική κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στον Βοθνικό κόλπο. Αρχικά θα μεταβούμε στο λιμάνι Axelsviksvägen, από όπου θα επιβιβαστούμε στο παγοθραυστικό Polar Explorer και θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας. Ειδικές θερμικές στολές διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στην Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή επίσκεψη, συνεχίζουμε για το Βουοκάτι, ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Φινλανδίας. Το τοπίο εδώ μοιάζει με αυτό της Λαπωνίας - χιονοσκέπαστα δάση, παγωμένες λίμνες κλπ. - αλλά όντας κάπως νοτιότερα, έχει το πλεονέκτημα των λίγο μεγαλύτερης διάρκειας ωρών ημέρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας μας περιμένει ακόμα μία συγκλονιστική αρκτική εμπειρία: το "σαφάρι με χάσκις", όπως ονομάζεται, είναι μια μεγάλη διαδρομή 6 χιλιόμετρων, που θα διανύσουμε με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις! Μετά το πέρας της εκπληκτικής αυτής βόλτας, θα συνεχίσουμε για το Κουόπιο, μια πόλη της κεντρικής Φινλανδίας, που περιβάλλεται από τη λίμνη Κάλαβεσι. Φθάνοντας, θα ανεβούμε στον ύψους 75 μέτρων Πύργο Πουίχο (Puijo Tower) για μια καταπληκτική θέα στην πόλη και την γύρω περιοχή με τις λίμνες και τα όμορφα νησιά. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας διαδρομή στο Λάχτι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και πτήση για την Αθήνα.

Δυνατότητα αναχώρησης από την Θεσσαλονίκη με επιπλέον 70€ κατ’ άτομο.


Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (155€ κατ’ άτομο)
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
 • Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη
 • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό!
 • Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24/12 ή Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στις 31/12 (μέρος της Ημιδιατροφής)
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τιμές κατ' άτομο (σε €):

Διάρκεια5 Ημέρες
Δίκλινο δωμάτιο 2350 * 2450
3ο άτομο έως 12 ετών 2000 * 2100
Μονόκλινο δωμάτιο 2650 * 2750
*Για κρατήσεις έως 60 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Αγορά:

Καλέστε μας στο 212 000 2171 (Δευτ. έως Παρ. 10:00 - 18:00) ή συμπληρώστε τη φόρμα σε αυτή τη σελίδα και θα σας καλέσουμε άμεσα.

Σημείωση: Έχετε τη δυνατότητα να προκαταβάλλετε το 50% του ποσού της αγοράς σας ώστε να γίνει η κράτηση και να πληρώσετε το υπόλοιπο ποσό το αργότερο 30 ημέρες πριν την αναχώρηση σας για το ταξίδι.


Χάρτης: