Προσφορές για "Kokkymelon Xanthi"

Δεν βρέθηκαν ενεργές προσφορές για "Kokkymelon Xanthi". Δείτε τις ενεργές προσφορές για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / ΘΡΑΚΗ / Καβάλα / Ξάνθη.

Kokkymelon Xanthi

Σε μια πολύ όμορφη περιοχή, στους Τοξότες Ξάνθης, πολύ κοντά στις όχθες του Νέστου, έχει δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και συνάμα παραδοσιακός ξενώνας, το «ΚΟΚΚΥΜΕΛΟΝ». Το πετρόκτιστο κτίριο, ανακαινισμένο με σύγχρονες τεχνοτροπίες, δεσπόζει στην περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών που επιθυμούν μια ευχάριστη και άνετη διαμονή μέσα στην «καρδιά» της φύσης. Η Ελένη θα σας υποδεχτεί με ιδιαίτερη ζεστασιά και θα μοιραστεί μαζί σας τις εποχές της ευημερίας αυτής της παλιάς κατοικίας που την έχει ανακαινίσει διατηρώντας την αυθεντικότητά της.

Στην ανατολική άκρη του χωριού μπροστά σ' ένα κτήμα που ξαναζωντανεύει τώρα, βρίσκεται ο ξενώνας "Κοκκύμελον", ένα συγκρότημα από τρία κτίρια πετρόκτιστα, με ποταμόμετρα και αρμολογημένα με ασβεστοκονίαμα από καστοριανούς μάστορες, κτισμένο από την εποχή της ευφορίας, που μια οκά καπνός άξιζε μια χρυσή λίρα. Ο ιδιοκτήτης Τοπάτς Αλή, είχε μεγάλη παραγωγή καπνού, απασχολούσε 40 εργάτες και χρησιμοποίησε τα κτίσματα για τις ανάγκες της καλλιέργειας που εκτείνονταν σ' όλο το κτήμα μέχρι τους απέναντι λόφους. Οι παλιοί λέγαν πως απέκτησε πλούτο ξαφνικά όταν περιέθαλψε έναν κυνηγημένο ληστή από το Μεγάλο Δάσος που ζήτησε άσυλο στο φτωχικό του και ο οποίος τελικά δεν επέζησε. Σήμερα η ιδιοκτήτρια από αγάπη για τα παλιά κτίρια έχει ανακαινίσει το διώροφο κτίριο στο βόρειο μέρος και λειτουργεί ως ξενώνας, ενώ τμήμα του δεύτερου σαν κατοικία. Ο ξενώνας διατήρησε την εξωτερική του όψη καθώς και την βασική εσωτερική διαρρύθμιση. Η ξύλινη σκάλα είναι η αρχική καθώς και οι σιδεριές στα παράθυρα.