Patmos Aktis Suites & Spa
Πάτμος
Άνοιγμα σε Google Maps

Ενεργές Προσφορές

Δεν υπάρχουν ενεργές προσφορές αυτή τη στιγμή.


Το Ξενοδοχείο
  • Δωρεάν Wi-Fi
  • Υπηρεσίες SPA
  • Γυμναστήριο
  • Παιδότοπος
  • Εσωτερική Πισίνα
  • Εξωτερική Πισίνα
Παροχές Ξενοδοχείου:
  • Εξωτερική πισίνα (γλυκό νερό)
  • Εσωτερική πισίνα
  • Ναυαγοσώστης
  • Επιλογές παιδικού μενού
  • Παιδική πισίνα
  • Παιδική χαρά
  • Υπηρεσία φύλαξης παιδιών (κατόπιν αιτήματος)
  • Δωρεάν WiFi
  • Ελεύθερη στάθμευση
  • Μόλος μπροστά από το ξενοδοχείο
  • Εγκαταστάσεις σπα
  • Δωμάτιο εκγύμνασης
  • Στούντιο περιποίησης νυχιών
  • Κομμωτήριο (κατόπιν αιτήματος)
  • Επαγγελματικό & καλλιτεχνικό μακιγιάζ (κατόπιν αιτήματος)
  • Υπηρεσία προσωπικού γυμναστή (κατόπιν αιτήματος)
  • Μασάζ στην παραλία (κατόπιν αιτήματος)
  • Κατάστημα με είδη θαλάσσης & πρώτης ανάγκης
  • Δωμάτια φιλικά προς ΑΜΕΑ
  • Συνεδριακό κέντρο
  • 24ωρη ρεσεψιόν
Deluxe Room:

Μερικά βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου κι έχουν θέα το βουνό και τα ολόλευκα αρχοντικά που κρέμονται από τις πλαγιές. Άλλα, έχουν χτιστεί γύρω από την κεντρική πισίνα, όπου το παραδοσιακό λευκό της ασβεστωμένης πέτρας σπάει από τα ζωντανά χρώματα των τριαντάφυλλων. Ορισμένα εξ αυτών είναι τοποθετημένα σε όροφο και κάποια πατούν γερά στη γη. Το σίγουρο είναι ότι παρά τις διαφορές τους, οι οποίες τους προσδίδουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα, όλα προσφέρουν την απαραίτητη ηρεμία κι άνεση για πραγματικά ξεκούραστες διακοπές. Η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική τους και η λιτή διακόσμηση τους αντανακλά την Πατμιακή αρχοντιά, ενώ τα γήινα χρώματα των επίπλων δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση αρμονίας.

Τα δωμάτια των 31 τ.μ, λουσμένα όλα από φυσικό φως, είναι ντυμένα στα λευκά, έχουν παρκέ πατώματα, άσπρες ευρύχωρες ντουλάπες, και μια μεγάλη φωτογραφία από παραλία πάνω από το κρεβάτι, σαν προέκταση του κεφαλαριού. Ξαπλώνεις και νιώθεις ένα αίσθημα ασύγκριτης φρεσκάδας, το σώμα σου απολαμβάνει την γαλήνη του περιβάλλοντος και αναζωογονείται καθώς βυθίζεται στο πελώριο στρώμα. Το μαρμάρινο μπάνιο, που είναι ξεχωριστός χώρος, με τις επιφάνειες από γυαλί και λευκό ξύλο, μοιάζει περισσότερο με προσωπικό χώρο ευεξίας, όπου το απλό ντους αυτόματα μετατρέπεται σε αληθινή ιεροτελεστία. Λούζεσαι με τα αρωματικά σαμπουάν, σκουπίζεσαι με τις βελούδινες λευκές πετσέτες, απλώνεις την ενυδατική κρέμα στο αφυδατωμένο από τη ζέστη κορμί σου και ανακουφισμένος συνειδητοποιείς ότι όλη η ένταση έχει εξαφανιστεί.

Pool Suite:

Βουτάς στην πισίνα να δροσιστείς και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησιώτικη αυλή. Μπροστά σου, λογής-λογής χρωματιστά λουλούδια και δέντρα, από αγγελικές μέχρι μικρές ροδιές, σχηματίζουν ένα μυστικό λονδρέζικο κήπο. Γύρω σου, τα λευκά υλικά, η πέτρα στους τοίχους και το ξύλο στο στέγαστρο και στο λευκό φράχτη, σε μεταφέρουν νοητά σε κάποιο παλιό σπίτι της Πάτμου. Την ακούραστη πολυτέλεια της φυσικής ηρεμίας, αυτό νιώθεις όταν περάσεις μια ολόκληρη μέρα στην «Pool Suite». Ξαπλώνεις βρεγμένος στην ξαπλώστρα-κρεβάτι, αισθάνεσαι τον ήλιο να σε κοιμίζει, χαζεύεις τους γυμνούς λόφους που περιβάλλουν τον κόλπο του Γροίκου και συνειδητοποιείς ότι δε σου λείπει τίποτα.

Η έξυπνη διαρρύθμιση του ευρύχωρου δωματίου είναι τέτοια ώστε να προσφέρει την ίδια αίσθηση πολυτέλειας με τον εξωτερικό χώρο. Το κρεβάτι είναι χαμηλό, οπότε η ματιά σου ευθυγραμμίζεται απευθείας με τον κήπο, το παραλληλόγραμμο σαλόνι, διακοσμημένο με γήινους χρωματισμούς, είναι λειτουργικό και ευχάριστο, ενώ το μπάνιο θαρρείς πως έχει φυτευτεί μέσα στη φύση. Το ξύλινο πάτωμα της ντουζιέρας συνορεύει με μια μεγάλη τζαμαρία έξω από την οποία υπάρχουν διάφορα πράσινα καλλωπιστικά φυτά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας από το να απολαμβάνεις το μπάνιο σου, να αισθάνεσαι το παγωμένο νερό να αναζωογονεί το σώμα σου και αντί να βλέπεις τοίχο, να θαυμάζεις αυτή την πράσινη όαση.

Aegean Suite:

Σε ξυπνάει ευχάριστα το πρώτο φως της ημέρας. Με το που ανοίξεις τα μάτια σου αντικρίζεις τον κόλπο του Γροίκου. Από το κρεβάτι σου βλέπεις στο βάθος το Τραγονήσι και την «Καλικατσού», παρακολουθείς τα ιστιοπλοϊκά και τις βάρκες που διακοσμούν το νερό, χαζεύεις τα θαλασσοπούλια που κάνουν τις πρωινές τους βόλτες και ξεχνιέσαι κοιτώντας τις διαφορετικές μπλε αποχρώσεις της θάλασσας. Άμα πλησιάσεις στο παράθυρο, νομίζεις ότι θα βουτήξεις! Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό σε αυτό το δωμάτιο δεν είναι η θέα, αλλά το πως χρωματίζεται ο τοίχος ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Το πρωί είναι κάτασπρος, το μεσημέρι γίνεται πιο κίτρινος, το απόγευμα βάφεται πορτοκαλί, ενώ το βράδυ σχηματίζονται παιχνιδιάρικες σκιές από το υποβλητικό φως του φεγγαριού.

Δίπλα από το υπνοδωμάτιο με το διπλό κρεβάτι, τις λευκές λινές κουρτίνες και την εντοιχισμένη, άνετη ντουλάπα, υπάρχει το σαλόνι, το οποίο απομονώνεται με μια συρόμενη ξύλινη πόρτα. Ο τοίχος είναι σκούρος γκρι, το πάτωμα ξύλινο, στο χρώμα της άμμου, για να έχεις την αίσθηση ότι περπατάς στην παραλία, και ο καναπές τόσο μεγάλος κι αναπαυτικός, που θες να καλέσεις παρέα για να απολαύσετε μαζί την ομορφιά του Γροίκου. Το μπάνιο είναι εξίσου ευρύχωρο και φτιαγμένο από υλικά που γεννούν ηρεμία. Το μάρμαρο στους τοίχους θυμίζει ρωμαϊκό λουτρό, ενώ το αντιολισθητικό πάτωμα σου παρέχει την αναγκαία ασφάλεια.

Μεζονέτα:

Οι «Maisonettes» αποτελούνται από δύο ορόφους, μία εξωτερική ιδιωτική πισίνα κι ένα μικρό κήπο. Στο κάτω επίπεδο, στο χώρο του καθιστικού, δεσπόζει ο γκρι αναπαυτικός καναπές, που μπροστά του έχει ένα ξύλινο τραπεζάκι με γυάλινη επιφάνεια. Το πάτωμα είναι φτιαγμένο από παραδοσιακή πατητή τσιμεντοκονία, για να απορροφάει γρήγορα το νερό, ενώ το λευκό ταβάνι είναι διακοσμημένο με ξύλινες δοκούς. Οι ψηλές μπαλκονόπορτες προσφέρουν θέα στο γαλάζιο νερό της πισίνας και στα χρωματιστά λουλούδια του κήπου. Αριστερά από την πόρτα της εισόδου, πριν από το σαλόνι, βρίσκεται ένα από τα δυο μπάνια.

Ανεβαίνοντας την κυκλική σκάλα, μετά από το δεύτερο μπάνιο, υπάρχει η κρεβατοκάμαρα, με τις ξύλινες λευκές ντουλάπες, το τεράστιο χαμηλωμένο διπλό κρεβάτι, το ξύλινο κεφαλάρι και τον πίνακα-φωτογραφία από διάφορες παραλίες. Η ταξιδιάρικη αίσθηση που σου δημιουργεί το δωμάτιο ολοκληρώνεται με το μικρό μπαλκόνι, από το οποίο η κάτασπρη «πολιτεία» του ξενοδοχείου μοιάζει με γραφικό κυκλαδίτικο χωριό. Έξω στην πισίνα, ένας λευκός φράχτης, κατασκευασμένος μισός από πέτρινο τοιχίο και μισός από ξύλινο φράχτη, εξασφαλίζει την απαραίτητη ιδιωτικότητα για ξέγνοιαστη χαλάρωση.

Εστιατόριο Apocalypsis:

Ασβεστωμένες πέτρινες κολώνες που πάνω τους στηρίζεται το λευκό ξύλινο σκέπαστρο. Ανάμεσα τους, μεγάλα κεριά μέσα σε γυάλες, ακουμπισμένα στις χαμηλές πεζούλες, δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα. Τρεις πρασινωπές ελιές, φυτεμένες σε λευκές γλάστρες, συνομιλούν με τα αρμυρίκια της παραλίας. Κοιτώντας το φεγγάρι, που λούζει με φως τον κόλπο του Γροίκου, ακούς τον παφλασμό των κυμάτων. Το βραδινό αεράκι σε δροσίζει την ώρα που εσύ, ξεμυαλισμένος από την απλότητα του τοπίου, προσπαθείς να παραγγείλεις. Το «Apocalypsis» δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Όταν το επισκεφτείς, έχεις την εντύπωση ότι είσαι καλεσμένος ενός φίλου σου, ο οποίος έχει εξοχικό στο πιο μαγικό μέρος του κόσμου.

To μενού του μοιάζει με καλοκαιρινή βόλτα στην Ελλάδα. Ο σεφ, σαν έμπειρος καπετάνιος που γνωρίζει τα πιο ωραία μέρη για βουτιές, μας ξεναγεί σε έναν κρυμμένο κόσμο γεύσεων ο οποίος συνδυάζει αρμονικά ελληνική δημιουργική κουζίνα με Ιαπωνικές γεύσεις. Επαναφέρει στο προσκήνιο παραμελημένες συνταγές, απελευθερώνει εκρηκτικές μυρωδιές και προτείνει με δυναμισμό πιάτα που μελλοντικά θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του νοικοκυρεμένου καταλόγου, με τις μετρημένες επιλογές και τα ευρηματικά γευστικά παντρέματα, παίζουν η εποχικότητα των ζαρζαβατικών και η φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Τα ψάρια και τα θαλασσινά, εκτός από τα ντόπια, προέρχονται κυρίως από τη Λέρο και την Κάλυμνο, ενώ τα διαλεχτά κρέατα από πρότυπες Μακεδονικές φάρμες. Μυστικό της γνήσιας νοστιμάδας των πιάτων είναι η επιμονή του σεφ να αποφεύγει τα μπαχαρικά. Αντιθέτως, ακολουθώντας τις συνταγές των αρχαίων προγόνων του, προτιμάει μανιωδώς τα ευεργετικά βότανα, τα οποία προμηθεύεται είτε από τον κήπο του ξενοδοχείου είτε από γειτονικούς μπαχτσέδες. Η ρίγανη, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, ο μάραθος, η μέντα και ο δυόσμος έχουν την τιμητική τους, προσδίδοντας μια αυθεντικά φυσική γεύση στο φαγητό.

Ελληνικό πρωινό:

Οι πρωινές επιλογές προσφέρονται πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες του εστιατορίου, συνθέτοντας έναν πλούσιο μπουφέ. Σπιτικές πίτες, αυγά μαγειρεμένα με κάθε τρόπο, ψωμιά όλων των ειδών, ολόφρεσκα κέικ, μια ποικιλία από αλλαντικά και τυριά, παραδοσιακά «πατινιώτικα» εδέσματα, δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, πραλίνες, θυμαρίσιο μέλι, μαρμελάδες, φρέσκα φρούτα. Τα ελληνικά προϊόντα βρίσκονται σε πληθώρα, θέλοντας να υπενθυμίζουν συνεχώς ότι βρίσκεσαι στο άκρως γραφικό και παραδοσιακό νησί της Πάτμου. Η παρουσίαση και επιμέλεια του μπουφέ από το βραβευμένο σεφ και την ομάδα του ξεχωρίζει, πιστή στην ελληνική ταυτότητα του εστιατορίου και την εμμονή τους στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού χρησιμοποιούνται αγνά ελληνικά προϊόντα, ντόπια και μη. Καθόλου τυχαία δε χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & Spa στο πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό», του ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Σκοπός του προγράμματος, η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της εκάστοτε περιοχής, χρησιμοποιώντας ελληνική πρώτη ύλη, εμπλουτίζοντας το πρωινό στα ξενοδοχεία με τοπικές παραδοσιακές συνταγές.

Μην πας μακριά για να δοκιμάσεις την «πατινιώτικη» τυρόπιτα και τα περίφημα πουγκιά της Πάτμου. Στο πρωινό του «Apocalypsis», το οποίο μπορείς να απολαύσεις και στο δωμάτιό σου, θα βρεις όλες τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές του νησιού. Μη ξαφνιαστείς εάν συναντήσεις ντόπιους, αφού το φημισμένο πρωινό του «Apocalypsis» προσελκύει εκτός από φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου και εξωτερικούς θαυμαστές. Ένα είναι σίγουρο, κάθε μέρα θα σηκώνεσαι από το κρεβάτι ανυπομονώντας για αυτό το πρωινό δίπλα στη θάλασσα.

Anasa Wellness & Spa:

Γεράνι, πιπερόριζα, τριαντάφυλλο, λεβάντα, μέντα, σανδαλόξυλο, πιπέρι, άνθη μανταρινιάς, κανέλα, μοσχολέμονο. Μια πληθώρα από μυρωδιές σας κεντρίζει το ενδιαφέρον, οδηγώντας σας αναπόφευκτα στο κατώτερο επίπεδο του ξενοδοχείου. Η μυρωδιά από αιθέριο έλαιο καρύδας και άρωμα ωκεανού σας ξυπνούν μυστηριακά τις αισθήσεις. Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί. Το νερό  της διακοσμητικής πισίνας από το ανώτερο επίπεδο καθρεφτίζεται κυκλικά στο μαρμάρινο πάτωμα, δίνοντας  μορφή και σχήμα στο κινούμενο φως που διαχέεται. Σαν αόρατος προβολέας, φωτίζει το νερό που αντανακλάται και χορεύει ρυθμικά σε μία ολοστρόγγυλη γαλάζια πίστα. Μια δροσερή αίσθηση γαλάζιας φρεσκάδας αγκαλιάζει το κορμί σου από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το πρόσωπο καθώς μπαίνεις στην αίθουσα εσωτερικής πισίνας του σπα. Στο βάθος του δωματίου, συναντάς ένα μηχανισμό υδροστατικής πίεσης από όπου το νερό πέφτει με δύναμη πάνω στην επιφάνεια της πισίνας.  Η απόλυτη ησυχία του χώρου διακόπτεται μόνο από τον αξιόπιστο ήχο της κίνησης του νερού. Ένας λαβύρινθος ευεξίας ξεδιπλώνετε για να τον ανακαλύψεις. Εμπιστεύσου τυφλά τις οικείες παρουσίες του χώρου, οι οποίες θα σε ξεναγήσουν σε ένα μοναδικό μονοπάτι ευεξίας.

Σκοτεινές, γήινες αποχρώσεις, οι οποίες ηρεμούν το βλέμμα και τη διάθεση, προϊδεάζουν τους επισκέπτες για την κατάσταση της συναισθηματικής γαλήνης που θα ακολουθήσει. Η ατμόσφαιρα άκρως ρομαντική. Φανάρια στο πάτωμα, αναμμένα κεριά, κρυφός φωτισμός, στροβιλισμός αρωμάτων και ακουσμάτων σας παρακινεί να οικειοποιηθείτε τη χαλαρότητα του χώρου δοκιμάζοντας τις διάφορες τεχνικές μασάζ και τις εκλεπτισμένες θεραπείες περιποίησης προσώπου και σώματος. Έχετε φτάσει στις καμπίνες, στα δωμάτια με τις πενήντα αποχρώσεις της γης:  καφέ, μπεζ, γκρι, χακί, εκρού, λευκό. Καφέ κυλινδρικά μαξιλάρια από δέρμα και ξύλινα κρεβάτια σε ανοιχτή απόχρωση. Λευκές βελούδινες πετσέτες, βρίσκονται πάνω σε κάθε κρεβάτι. Σχεδόν μαύρες, ξύλινες σκάλες ακουμπισμένες στους τοίχους, στηρίζονται πότε σε άσπρα βότσαλα, που είναι τοποθετημένα περιμετρικά στο πάτωμα πότε στο δάπεδο. Εύκολα πείθεσαι πως υπάρχει μία μέθοδος που θα οδηγήσει ευλαβικά σε μία κατάσταση σωματικού εξαγνισμού και χαλάρωσης. Κι ακριβώς εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιείς πως στη χαλαρότητα των διακοπών σου δε χωράει περιθώριο βελτίωσης, αντικρίζεις τη διπλή καμπίνα μασάζ, η οποία υπόσχεται στιγμές απόλυτης  αγαλλίασης με το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει ...κυριολεκτικά! Το δωμάτιο του Χαμάμ (Hammam) , διακοσμημένο σε οθωμανικό στυλ, προσδίδει αυθεντικότητα. Το δωμάτιο του Ρασούλ (Rhassul), μαροκινής προέλευσης, χρησιμοποιεί την ανάλογη θεραπεία, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία άργυλο μαζί με θερμότητα και ατμό. Ένα ξύπνημα των αισθήσεων, με τη χρήση χρωμοθεραπείας και χαλαρωτικής μουσική. Μία ολιστική εμπειρία χαλάρωσης. Η μυρωδιά του ξύλου τόσο γειωτική όσο και ταξιδιάρα. Η bio σάουνα (θερμόλουτρο) αποτελεί ήπιας μορφή σάουνα, χαλαρώνοντας ευχάριστα το σώμα και την ψυχή σας. Αυτή η γαλήνια ατμόσφαιρα του χώρου, που απλώνεται σαν πέπλο μυστηρίου, δημιουργεί μία ξεκούραστη διάθεση, μια έντονη συναισθηματική διέγερση. Σαν την έντονη αύρα της Πάτμου, που κατακλύζει κάθε επισκέπτη.

Αποστάσεις:
  • Σκάλα (λιμάνι): 3,5 χλμ.

Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων απέχει λίγα βήματα από την παραλία του Γροίκου στην Πάτμο. Είναι μοντέρνο και προσφέρει εγκαταστάσεις σπα και γυμναστήριο, καθώς και εξαιρετικό χώρο φαγητού σε μοναδικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.

Τα 56 δωμάτια και οι σουίτες απέχουν ελάχιστα από την παραλία και προσφέρουν εκπληκτική θέα. Υπάρχουν ιδιωτικές πισίνες, δωρεάν χώρος στάθμευσης και 24ωρη υπηρεσία δωματίου. Το Patmos Aktis Suites & Spa διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο.

Τα δωμάτια περιλαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi, μίνι μπαρ και τηλεόραση LCD στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Προσφέρονται επίσης δωρεάν πετσέτες παραλίας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας από το ελληνικό πρωινό που σερβίρεται καθημερινά στην τραπεζαρία. Το Apocalypsis Restaurant προσφέρει εκλεκτές μεσογειακές γεύσεις με τοπικά φρέσκα υλικά. Στο Theion Sea Bar μπορείτε να απολαύσετε ποτά και κοκτέιλ σε ένα χαλαρό περιβάλλον με θέα στη θάλασσα.