Προσφορές για "Allotina Houses"

Δεν βρέθηκαν ενεργές προσφορές για "Allotina Houses". Δείτε τις ενεργές προσφορές για ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ / ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Allotina Houses

Τα Αλλοτινά, μια κρυφή γειτονιά επτά γραφικών κατοικιών, απλώνονται στο ανατολικό τμήμα της Πάτμου κι απέχουν δυόμισι χιλιόμετρα από τη Σκάλα. Ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά τους, η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και η παραδοσιακή τους διακόσμηση, βασισμένη σε μία παλέτα γήινων αποχρώσεων. Το όνομα τους γίνεται εύκολα κατανοητό από τους κατοίκους της Πάτμου, μιας και συνδέεται άμεσα με την ιστορία του νησιού. «Αλλοτινά» ονομάστηκε η συνοικία που δημιουργήθηκε στη Χώρα, από τις αστικές οικογένειες που κατέφθασαν στην Πάτμο, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Όλα τα σπίτια των κατοίκων χτίστηκαν γύρω από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να προστατεύονται από πειρατικές επιδρομές. Το Μοναστήρι που κατά το παρελθόν λειτουργούσε ως κάστρο, διατηρεί έως και σήμερα την όψη αυτή.

Αποτελούνται από πέντε χαριτωμένα στούντιο 27-30 τ.μ. που μπορούν να φιλοξενήσουν έως δύο άτομα, τοποθετημένα άλλα στον επάνω όροφο και άλλα στο ισόγειο, και δύο ευρύχωρα διαμερίσματα 45 τ.μ. που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 άτομα.

Παραδοσιακή διακόσμηση και αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από το νησί της Πάτμου. Το ομορφότερο από τα χαρακτηριστικά τους είναι πως πλημμυρίζουν από φως, ενώ όλα τα ξύλινα παράθυρα χαρίζουν στους επισκέπτες αυτή την απέραντη γαλάζια θέα του Αιγαίου.

Εκτός από τη βολική τοποθεσία τους, τα «Αλλοτινά» περιλαμβάνουν και όλες τις ανέσεις που θα συναντήσετε σε ένα σπίτι, όπως: τραπεζαρία, ψυγείο, κουζίνα, φούρνο, καφετιέρα, βραστήρα, εξοπλισμό σιδερώματος, απλώστρα κ.α. Όμως αυτό που σίγουρα θα σας κερδίσει την προσοχή, είναι η βεράντα των διακοπών σας, από όπου θα απολαμβάνετε καθημερινά, όλες τις ώρες, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Κάθε πρωί θα σας περιμένει έξω από την πόρτα του δωματίου σας ένα καλάθι με ευρωπαϊκό πρωινό.

Βρίσκονται στον οικισμό Σάψιλα στο ανατολικό τμήμα της Πάτμου, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από τη Σκάλα, το εμπορικό λιμάνι του νησιού. Η παραλία στα Σάψιλα έχει εύκολη πρόσβαση, παίρνοντας τον κεντρικό δρόμο φεύγοντας από τη Σκάλα προς το Γροίκο, παρατηρείς τον χαριτωμένο κολπίσκο της περιοχής στα αριστερά.

Τα Σάψιλα, ως τυπικό παραθαλάσσιο θέρετρο της Πάτμου, περιλαμβάνει μια ήσυχη αμμουδιά, γραφικά σπιτάκια και παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την περιοχή είναι πως φημίζετα ότι διαθέτει μια από τις δύο παραλίες του νησιού όπου τα νερά της θάλασσας δεν είναι τόσο παγωμένα. Επιπλέον, ο κόλπος Σάψιλα δεν είναι καθόλου πολυσύχναστος. Ως εκ τούτου, αποτελεί ιδανικό μέρος για όσους ονειρεύονται ηρεμία και γαλήνη.

Στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσετε παραδοσιακές ταβέρνες ή εστιατόρια, που σερβίρουν νόστιμα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες ενώ η αστική συγκοινωνία εξυπηρετεί τους επισκέπτες της περιοχής έως αργά το απόγευμα.