Προσφορές για "Ξενώνας Το Κάλλιον"

Δεν βρέθηκαν ενεργές προσφορές για "Ξενώνας Το Κάλλιον". Δείτε τις ενεργές προσφορές για ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ / Αιτωλοακαρνανία / Ευρυτανία / Καρπενήσι.

Ξενώνας Το Κάλλιον

Ο Ξενώνας Το Κάλλιον βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Κόνισκος και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό χωριό Κλαυσί. Ακολουθώντας την καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη, μόλις 6 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι φτάνετε στον ξενώνα μας! Από την πρώτη στιγμή η μοναδική τοποθεσία του, η μαγική θέα προς την κοιλάδα του Καρπενησιώτη, αλλά και το βουνό της Χελιδόνας θα σας κυριεύσουν συναισθηματικά! Συναισθήματα που θα αυξηθούν κατά την διαμονή σας, περνώντας ξένοιαστες στιγμές χαλάρωσης και ζεστασιάς! Εμείς, διακριτικοί στο όνειρό σας, άλλα με έντονη παρουσία στην ποιότητα και στον σεβασμό!

Το Κάλλιον αποτελεί ιδανική επιλογή για διαμονή στο Κλαυσί, ο ξενώνας μας σας καλωσορίζει και σας ξεναγεί στους χώρους του. Οι σύγχρονες ανέσεις στο εσωτερικό του, οι άνετοι και καλά οργανωμένοι χώροι του, η αίθουσα υποδοχής, η αίθουσα πρωινού με το τζάκι όπου μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό χειροποίητο παραδοσιακό πρωινό μας, όλα με αγνά υλικά, θα σας εντυπωσιάσουν. Όλα τα δωμάτια μας με την απίστευτη θέα στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού και την Χελιδόνα θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τη φιλοξενία μας καθιστούν τον ξενώνα Το Κάλλιον έναν από τους πιο δημοφιλής για την διαμονή σας στο Κλαυσί.

Στο χώρο του Κλαυσιού και όλων των γύρω χωριών αλλά και γενικότερα, υπήρχε η παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων ότι εκεί βρισκόταν το Αρχαίο Κάλλιον. Μια παράδοση που δεν έσβησε ο χρόνος, παρόλο που από το 1915, ο Νικόλαος Πολίτης, πρόεδρος τότε της Επιτροπείας Μετονομασίας Οικισμών και Κοινοτήτων, ονόμασε ως Κάλλιον, το Βελούχοβο της Δωρίδας. Στο Κάλλιον, σύμφωνα με εικασίες κατά την αρχαιότητα ήταν η Πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και γενικότερα της Αιτωλικής Συμπολιτείας. Κλαυσί, ονομάστηκε το σημερινό χωριό, όπως λέγεται από το αδιάκοπο κλάμα των κατοίκων λόγω των συνεχών καταστροφών που υπέστη παλιά.

Η μονή Προυσού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία της από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμο.

Κλαυσί (7 χλμ. από Καρπενήσι),
Ευρυτανία