Ιωάννινα, Κόνιτσα, Τσεπέλοβο, Μέτσοβο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια

Φωτογραφίες:

Περιγραφή:

3 ή 4 ημέρες με πούλμαν & συνοδό από Θεσσαλονίκη. Διαμονή στα Ιωάννινα σε ξενοδοχείο 3* ή 4* της επιλογής σας με πρωινό ή Ημιδιατροφή. Επισκέψεις σε Μουσείο Βρέλλης, Σπήλαιο Περάματος, Κόνιτσα, Μονοδένδρι, Τσεπέλοβο, Αργυρόκαστρο, Άγιους Σαράντα, Δωδώνη, Μέτσοβο.

από 109€ ανά άτομο


Αναχωρήσεις:

Οδικώς από Θεσσαλονίκη:

  • 3 ημέρες: 24, 31 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου
  • 4 ημέρες: 23, 30 Δεκεμβρίου και 4 Ιανουαρίου

Πρόγραμμα:

Αναχώρηση το πρωί. Στάση για καφέ, άφιξη στα Γιάννενα, επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλη και συνεχίζουμε για το σπήλαιο Περάματος. Ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια του κόσμου. Η ύπαρξη του σπηλαίου ήταν ήδη γνωστή από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1940 μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο των κατοίκων κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από τους Ιταλούς. Καταλήγουμε στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, επίσκεψη το κάστρο της πόλης με τα τζαμιά το παλάτι του Αλή Πασά και το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (Πέραμα, 3* Exohi Hotel) (Εξοχή, 4* Essence Contemporary Living Hotel).
Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Εκεί που οι πρόποδες του όρους Νεμέρτσικα συναντούν τον Αώο ποταμό, κοντά στη συμβολή του με το Σαραντάπορο, βρίσκεται η μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα της Μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες, σκέπαζαν το καθολικό της παλιότερα. Άφιξη στην Κόνιτσα επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου. Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι. Επίσκεψη της Μονής Αγίας Παρασκευής και από ψηλά θα θαυμάσουμε το φαράγγι του Βίκου και αναχώρηση για Τσεπέλοβο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στα Γιάννενα.
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το γραφικό Αργυρόκαστρο, πόλη προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας και έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Επίσκεψη στο κάστρο του Αργυροκάστρου απ’ όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της πέτρινης πόλης. Παραμονή στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από το 2005. Επόμενος προορισμός μας οι Άγιοι Σαράντα, πόλη χτισμένη στα παράλια του Ιονίου πελάγους απέναντι από την Κέρκυρα. Φθάνοντας στην πόλη, θα μεταβούμε στο κάστρο των Αγίων Σαράντα, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην παραλιακή οδό και το παλιό λιμανάκι των Αγ. Σαράντα. Προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε το φαγητό μας σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στα Γιάννενα.
Πρωινό και αναχώρηση για Δωδώνη όπου θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο της που βρισκόταν το δεύτερο σημαντικότερο Μαντείο της αρχαιότητας μετά τους Δελφούς. Θεωρείτο ως το αρχαιότερο ελληνικό Μαντείο. Το όνομα Δωδώνη προέρχεται από την Ωκεανίδα νύμφη Δωδω ή Δότειρα, που σημαίνει μητέρα...Μητέρα Γη! Ξεκινάμε για το Μέτσοβο. Στάση για φαγητό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ.

Σημείωση: Στην 3ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα του 4ημερου προγράμματος.


Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* ή 4* της επιλογής σας
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή (ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε)
  • Στην αναχώρηση 23/12 για διαμονή στο Essence Contemporary περιλαμβάνεται πλούσιο Χριστουγεννιιάτικο δείπνο
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμές κατ' άτομο (σε €):

Διάρκεια3 Ημέρες - 2 Διανυκτερεύσεις4 Ημέρες - 3 Διανυκτερεύσεις
Ξενοδοχείο Exohi Hotel 3* Exohi Hotel 3* Essence Contemporary Living Hotel 4*
Δίκλινο 109 139 285
Παιδί έως 12 ετών 55 69 69
Μονόκλινο 144 189 445
Διατροφή Πρωινό Πρωινό Ημιδιατροφή
Αναχωρήσεις 24, 31 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου 23, 30 Δεκεμβρίου και 4 Ιανουαρίου

Αγορά:

Καλέστε μας στο 212 000 2171 (Δευτ. έως Παρ. 10:00 - 18:00) ή συμπληρώστε τη φόρμα σε αυτή τη σελίδα και θα σας καλέσουμε άμεσα.

Σημείωση: Έχετε τη δυνατότητα να προκαταβάλλετε το 1/3 του ποσού της αγοράς σας ώστε να γίνει η κράτηση και να πληρώσετε το υπόλοιπο ποσό το αργότερο 15 ημέρες πριν την αναχώρηση σας για το ταξίδι.


Χάρτης: