Σπήλαιο Αγγίτη, Οχυρό Λίσσε, Φράγμα Θησαυρού, Αλιστράτη, Μονή Εικοσιφοινίσης, Καβάλα, Αμφίπολη Πάσχα και Εκτός Αργιών

Φωτογραφίες:

Περιγραφή:

4 ή 5 ημέρες με πούλμαν & συνοδό από Αθήνα. Διαμονή στο 5* Hydrama Grand Hotel στην Δράμα με Ημιδιατροφή και Πασχαλινό γλέντι. Επισκέψεις σε Σπήλαιο Αγγίτη, Οχυρό Λίσσε, Φράγμα Θησαυρού, Αλιστράτη, Μονή Εικοσιφοινίσης, Καβάλα, Αμφίπολη.

από 299€ ανά άτομο


Αναχωρήσεις:

Οδικώς από Αθήνα:

 • Για 4 ημέρες - 3 διανυκτερεύσεις: 6 Απριλίου
 • Για 5 ημέρες - 4 διανυκτερεύσεις: 6 Απριλίου

Πρόγραμμα:

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06.30 για το παραμυθένιο μας ταξίδι στη Δράμα. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από την παραφθορά του “Ύδραμα”, λόγω της αφθονίας των νερών που αναβλύζουν στην περιοχή. Το ίδιο όνομα φέρει και το καταπληκτικό μας ξενοδοχείο HYDRAMA GRAND HOTEL 5* Lux, που βρίσκεται μπροστά από τον απόλυτα ενεργειακό χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας στο κέντρο της πόλης. Εγκατάσταση και χρόνος να παρακολουθήσετε το video του πως ανακατασκευάστηκε το ιστορικό κτίριο της καπναποθήκης Spierer 1914-1924 και μετατράπηκε σε αυτό το αριστουργηματικό υπερσύγχρονο ξενοδοχείο. Δείπνο με νηστίσιμα και μη και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, για να πάρουμε γεύση της μακραίωνης ιστορίας της από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή των Οθωμανών και την απελευθέρωση. Αργότερα στο Εκκλησιαστικό μουσείο όπου εκτίθενται εκκλησιαστικοί θησαυροί ανεκτίμητης πνευματικής και καλλιτεχνικής αξίας όπως οι εικόνες της Θεοτόκου Οδηγήτριας και του Κυρίου Ευλογούντος του 13ου αι., εικόνες του 17ου και ιδιαίτερα του 19ου αι. κοσμούν και καθαγιάζουν το χώρο. Ακόμη, αρχιερατικά άμφια, ιερά σκεύη πολλά από τα οποία είναι κειμήλια που μετέφεραν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, το 1922, από τις εκκλησίες των πανάρχαιων εστιών στη νέα πατρίδα, σαν το πιο πολύτιμο φορτίο τον καιρό του ξεριζωμού. Θα συνεχίσουμε προς το όρος Φαλακρό για να επισκεφτούμε το ιδιαίτερο και ξεχωριστό υπόγειο ποτάμιο Σπήλαιο Αγγίτη - Μααρά (έξοδα ατομικά), το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος της χώρας. Πέραν από τους ποικιλόμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες θα μας εντυπωσιάσει και ο σιδερένιος υδροτροχός, που χρησίμευσε για την άρδευση της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για το ξακουστό Οχυρό Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι, όπου θα ενημερωθούμε για την στρατηγική του σημασία στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Αναστάσιμη λειτουργία. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και εκλεκτές λιχουδιές.
Χριστός Ανέστη! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και χρόνος για να απολαύσετε έναν περίπατο στο πάρκο μπροστά στο ξενοδοχείο μας, να χαλαρώσετε στις ανέσεις και τις περιποιήσεις του Spa ή ένα εξαιρετικό τοπικό κρασί από την πλήρη κάβα του. Το μεσημέρι, στο Πασχαλινό τραπέζι θα κυριαρχεί ο οβελίας και πολλά ακόμα πλούσια εδέσματα. Το απόγευμα θα κάνουμε μια όμορφη βόλτα στο φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα μας μείνει πραγματικά αλησμόνητο.
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της χώρας μας. Το θέαμα είναι σπάνιο, γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες μέχρι και 15 μέτρων! Συνεχίζουμε για μικρή ανάπαυλα στην Πρώτη Σερρών όπου, για όσους επιθυμούν, επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αργότερα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσης, στους πρόποδες του κατάφυτου Παγγαίου, με την αχειροποίητη θαυματουργό εικόνα της. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας και το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη (518μ.Χ.)! Το μεσημέρι θα βρεθούμε στην πανέμορφη Καβάλα για περίπατο γνωριμίας με την παραλιακή της και χρόνος για να δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα. Δείπνο.
Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το Μουσείο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αμφίπολης (έξοδα ατομικά). Η αρχαία πόλη, ήταν η αξιολογότερη της περιοχής κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα. Στους εκθεσιακούς χώρους του συνοψίζεται η πολιτιστική της ιστορία από τους προϊστορικούς ως τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους. Από μικρή απόσταση θα δούμε και τον Τύμβο της (Καστά) μέχρι το σημείο όπου θα μας αφήσουν οι αρχές να πλησιάσουμε. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής:

 • 1η μέρα: Αθήνα - Δράμα
 • 2η μέρα: Αρχαιολογικό - Σπήλαιο Αγγίτη - Οχυρό Λίσσε
 • 3η μέρα: Μονή Εικοσιφοινίσης - Φράγμα Θησαυρού
 • 4η μέρα: Πρώτη - Αμφίπολη - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο υπερπολυτελές HYDRAMA GRAND HOTEL 5* Lux στο κέντρο της Δράμας / πηγές Αγίας Βαρβάρας
 • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Το Αναστάσιμο δείπνο το Μεγ.Σάββατο και το Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Αρχηγός / Συνοδός.
 • Φ.Π.Α.

Τιμές κατ' άτομο (σε €):

Διάρκεια4 Ημέρες5 Ημέρες
Δίκλινο θέα πόλη 299 385
Δίκλινο θέα λίμνη 315 405
3ο άτομο άνω των 11 ετών 246 312
3ο άτομο ως 11 ετών 95 120
4ο άτομο ως 11 ετών 195 250
Μονόκλινο θέα πόλη 390 507
Μονόκλινο θέα λίμνη 420 548

Αγορά:

Καλέστε μας στο 212 000 2171 (Δευτ. έως Παρ. 10:00 - 18:00) ή συμπληρώστε τη φόρμα σε αυτή τη σελίδα και θα σας καλέσουμε άμεσα.

Σημείωση: Έχετε τη δυνατότητα να προκαταβάλλετε το 35% του ποσού της αγοράς σας ώστε να γίνει η κράτηση και να πληρώσετε το υπόλοιπο ποσό το αργότερο 15 ημέρες πριν την αναχώρηση σας για το ταξίδι.


Χάρτης: